Budějovický Budvar


Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: http://www.budweiser1795.com)

Budějovický Budvar Světlé výčepní pivo
Jestliže je náš světlý ležák pivo opravdových znalců a odborníků, pak světlé výčepní pivo je to pravé pro každého. Dlouhá tradice výroby budějovického piva a pečlivě vybírané kvalitní přírodní ingredience jsou bezpochyby zárukou jen té nejvyšší kvality. Kratším kvasným procesem je docílen nižší obsah alkoholu, a proto je náš Budějovický Budvar ideální pro chvíle, kdy je již předem jasné, že u „jednoho“ pravděpodobně nezůstane.

Pradál Světlé výčepní pivo
Pardál je světlé výčepní pivo vyladěné ve spolupráci se stovkami českých pivařů. Byli to oni, kdo určil jeho finální podobu. Vzniklo tak unikátní pivo, které se vyznačuje plnou hořkou chutí, sytě zlatou barvou a vysokou sněhově bílou pěnou. Takový je Pardál – český pivní ideál. Pardál je pro pivaře, kteří nedají dopustit na chuť současného českého piva, jsou nároční a ocení pivo vyladěné ve všech směrech, rádi posedí s partou kamarádů v hospodě anebo na zahrádce, berou pivo jako dalšího člena party.

Pardál Echt Světlý ležák
Pardál Echt je novinka pro všechny pivaře, kteří si rádi vychutnají něco silnějšího. Od starého známého Pardála převzal to nejlepší – plnou chuť, výraznou hořkost a chmelovou vůni. Stovky českých pivařů, které stály u jeho zrodu, mu do vínku přidaly i chlapáckou sílu a důraz. Vznikla tak skutečně vyladěná jedenáctka. Stačí ochutnat a bude vám to echt jasné.

Budějovický Budvar Tmavý ležák
Prémiový tmavý ležák doplňuje tradiční nabídku piva z pivovaru Budějovický Budvar, n. p. od roku 2004. Je vyroben stejným postupem jako originální světlý ležák, za použití nejvybranějšího žateckého chmele, moravského sladu, vody čerpané ze 300 m hlubokých artéských studní a tří druhů speciálních barevných ječných sladů: mnichovského, karamelového a praženého. Charakterizuje jej výrazně tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti. Vůně je delikátní po praženém sladu.

Budějovický Budvar Světlý ležák
Náš světlý ležák je pivo pro pravé fajnšmekry. Nejurozenější samičí hlávky kvalitního žateckého chmele, panensky čistá přírodní voda a přednostně vybíraná zrnka unikátní odrůdy moravského ječmene z něj dělají nápoj opravdových znalců. 700 let dlouhá tradice výroby budějovického piva a unikátní, 90 dnů dlouhá doba zrání jeho jedinečnost jen umocňují. Budweiser Budvar světlý ležák si tak můžete vychutnat opravdu všemi smysly. Nejprve okem jeho nádhernou zlatavou barvu a bohatou hustou pěnu, potom přivonět k jeho jemnému chmelovému aroma, v dlani pocítit orosenou sklenici a nakonec chuťovými pohárky vychutnat jeho jemnou až střední silnou hořkost. Náš světlý ležák se vám tak již navždy vryje do paměti.

Budějovický Budvar Kroužkovaný ležák
Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá nová kultura pivovarských kvasinek (tzv. "kroužků") v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. V transportním obalu (sudy KEG) tak dojde k dalšímu stupni dokvašování piva, které přinese odlišnou senzorickou a biologickou jakost lišící se od tradičního ležáku.

Bud Premier Select Speciální pivo
Pro znalce prahnoucí po pivních specialitách vaříme toto pivo na míru. Nejen díky kvalitním přírodním ingrediencím a 700 let dlouhé tradici výroby budějovického piva, ale především díky rekordní, 200 dnů dlouhé době zrání je toto pivo označováno za vrchol pivní alchymie. Jeho bohatá, hustá, jemná pěna a tmavší zlatavá barva vám napoví to, o čem vás pak výraznější sladová chuť přesvědčí. Bud Premier Select je opravdovou perlou, jakousi třešničkou na dortu, kterou si zaslouží být zakončen každý náročný den.

Budějovický Budvar Nealkoholické pivo
Dát si pivo a sednout za volant? Proč ne, pokud tím pivem je náš nealkoholický Budweiser Budvar. Tradice výroby budějovického piva a použití kvalitních přírodních ingrediencí dělají z tohoto piva jediný vhodný nápoj pro všechny, kteří si nechtějí odepírat jeho lahodnou, plnou chuť a zároveň jim jejich profese neumožňuje pít běžné pivo.